Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/weguard.dk/public_html/wp-content/plugins/customify-pro/modules/multilingual/multilingual.php on line 227
Bo Trygt råd om sikring - WeGuard.dk
Menu Luk

GODE RÅD OM TYVERISIKRING
OG FOREBYGGELSE AF INDBRUD

KOM PÅ FORKANT MED TYVENES METODER OG FÆRDEN

VI HAR SAMLET NOGEN GODE RÅD, DER KAN VÆRE MED TIL AT SÆNKE RISIKOEN FOR INDBRUD MARKANT OG DERMED PRÆVENTIVT UNDGÅ UBUDNE GÆSTER:
lås

GODE NABOER PASSER PÅ HINANDEN

Det en god idé at kende sine naboer og være med til at informere kvarteret, hvis der observeres mistænkelige personer eller anden unormal adfærd. Når man bevæger sig i nabolaget, så sørg for at hilse på fremmede. Hold øje med markeringer på postkassen, tennisbolde i haven, kridtstreger på fortov, ølkapsler i indkørslen eller andre uregelmæssigheder og gør opmærksom på disse, eksempelvis i en facebook gruppe.

Når man tager på ferie, er det en god idé at bruge lysstyring, timere til elektriske apparater, lade hjemmet være lidt “rodet”. Få naboen til at tømme ens post, parkere deres bil i carporten, bruge hinandens skraldespanden, slå græsset, ryde sne m.m. for at få det “øde” hus til at se beboeligt ud, i perioden man er væk.

COLOURBOX15816811

LÅS DØRE OG VINDUER

Noget så banalt som at aflåse sit hjem når man går, er der mange der glemmer og tit efterlades vinduerne på førstesalen åbne og på klem. Husk at forsikringen ikke dækker hvis hjemmet ikke er aflåst forsvarligt. Sørg for at have kopisikre nøgler og dirkefrie låse på alle døre og hav gerne låse eller ekstra hængsler på vinduerne. Har man vinduer med lister udefra, er det en rigtig god idé at skrue små skruer i listerne med 10-15 cm mellemrum, det øger tiden det tager at pille en rude ud.

Vær ekstra opmærksom på kælderdøre og kældervinduer, havedøren og terrassedøren, vinduer der vender ud mod lukket og indhegnet arealer, garagen med indgang til huset og udestuen, det er her indbrudstyvene typisk kommer ind. Kældervinduerne kan nemt sikres med tremmer, det er ikke pænt men virkelig anbefalelsesværdigt. Dørene kan sikres yderligere med dobbelt låse og smartlocks.

WeGuuard Pengeskab

BENYT PENGESKAB/VÆRDIBOKS

Benyt en værdiboks til harddiske, arvestykker, smykker, rejsevaluta, kontanter osv. Sørg for at boksen er fastmonteret og ude af syne. Er uheldet ude og man har indbrud, så vil en værdiboks sænke tyvens udbytte betydeligt, da der oftest fokuseres på pengeskabe og kan man ikke komme afsted med det, fordi det er fastmonteret, vil det som regel stå uåbnet tilbage. Det gør sig især gældende, hvis et alarmsystem til at stresset tyven. Alternativet til at have sit eget pengeskab er, at benytte en værdiboks i banken. Der findes også metoder til at tyverimærke sine værdier, så de er nemmere at spore. Forhør dig på nærmeste politistation eller køb dit eget sæt. Det kan du jo udlåne til venner og familie.

WeGuard bankboks
COLOURBOX4824780

FLEST INDBRUD PR. INDBYGGER I DANMARK, EN KEDELIG REKORD

Der bliver stadig begået ca 30.000 indbrud i danskernes hjem, hvert år. Det svarer til omkring 3 indbrud i timen.

En af de primære grunde er, at vi ikke tænker nok på sikring, eksempelvis sikring af døre, vinduer, udendørs belysning og arealerne omkring boligen og beplantning. Det værste en tyv ved, er selvsagt at blive opdaget og derfor er det en god ide at investere i et alarmsystem. Erfaringerne viser da også at indbrudstyvene som oftest, går uden om et hjem, hvor der er installeret en alarm med døgnovervågning fra en kontrolcentral.

Der bliver begået flere og flere indbrud i dagtimerne og de er rigtig svære at gardere sig imod, derfor er det vigtig at have en alarm installeret.

Ved et indbrud i et hjem uden alarm, kan man tydelig se, at tyven har haft den ønskede tid til at gennemrode det udvalgte hus og fundet frem til arvestykkerne og andre værdifulde ting. Det er vigtigt at man får installeret en alarm af professionelle som har den fornødne erfaring.

En alarm skal udløses lige så snart tyven har kontakt med døre eller vinduer og her skal tyven kunne høre at alarmen er sat i gang, meget gerne fra en udendørs sirene.

Der er en masse ting man selv kan gøre, for at minimere risikoen for et indbrud hos sig selv, forskningen viser at der er mindre kriminel aktivitet, i områder med en højere og mere udbredt sikring.

Tyvene stjæler

TYVENE HAR FRIT SPIL I DANMARK

Siden 2011 er der begået mere end 550.000 indbrud i danmark, kun i 29.000 tilfælde er indbrudstyvene blevet dømt eller modtaget bøde. DR og TRYG har lavet en glimrende undersøgelse som du kan læse her!

Høj værdi og nemt omsættelig

Det er mindre, værdifulde koster, som tyvene meget målrettet går efter, når de begår indbrud i danskernes hjem.

Det viser en opgørelse foretaget af forsikringsselskabet Alm. Brand.

- Tyvene lader fladskærms-tv og stereoanlæg stå på hylden. En fællesnævner for varerne på listen er, at det generelt er letomsættelige varer, som er nemme at slippe af sted med for tyven. En af de ting, som vi ser en stærk tendens indenfor, er mærkevareprodukter som for eksempel Gucci-tasker, siger skadesdirektør i Alm. Brand Brian Wahl Olsen.

De seneste otte år har der været over en halv million indbrud i danske hjem og virksomheder. Men kun 29.000 anmeldelser har ført til en opklaring